Het kiezen van de juiste school

Groep Mensen Die Foto Nemen

Bent u op zoek naar een plaats om uw kind te laten leren?

Een particuliere basisschool of een openbare middelbare school – afhankelijk van uw behoeften – is uiteraard de belangrijkste keuze die u moet maken. Dit is de basiskeuze die iedereen moet maken. Om de beste school te kiezen, moet je rekening houden met zaken zoals de schoolrangschikking, de schoolfaciliteiten, de klasgrootte, de schoolkostenstructuur, de academische opties, de buitenschoolse activiteiten en de capaciteit van de school om je kind op te vangen.

Moet ik mijn kind inschrijven op een kleine particuliere basisschool in Den Haag?

Leerlingen op een particuliere basisschool in Den Haag krijgen meestal hetzelfde lesprogramma als leerlingen op een gewone openbare school, tenzij anders vermeld. Omdat het echter om een particuliere school gaat, moet u er rekening mee houden dat het schoolgeld en de boeken duurder kunnen zijn. Omdat het een particuliere school is, moet u ook beslissen of u uw kind vroeg of later wilt inschrijven. Sommige ouders besluiten hun kinderen om beide redenen in te schrijven op een school in Den Haag:

1. Ze zijn beter voorbereid op het schoolgaan

2. Ze krijgen meer aandacht van de leerkrachten

3. Leraren hebben meer aandacht voor de leerlingen

4. Kinderen die naar een privéschool gaan, voelen zich veel meer op hun gemak als ze naar school gaan dan leerlingen die naar een openbare school gaan

Toegegeven, elke school heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een internationale school in Den Haag kan het moeilijk hebben om te concurreren met andere internationale scholen, of met lokale openbare scholen. Deze privéscholen kunnen hun eigen unieke aantrekkingskracht hebben. Daarom moet je niet te veel rekenen op de kwaliteit van de school in een bepaald gebied.

Desalniettemin zou u, als u kunt, moeten proberen uw kind in te schrijven op een van deze internationale scholen in Den Haag. Op die manier zal uw kind in nauw contact komen met andere leerlingen en leerkrachten, wat zijn of haar internationale contacten aanzienlijk zal verbeteren. Als gevolg daarvan zal uw kind beter zijn toegerust om met allerlei situaties om te gaan die in het lesprogramma kunnen voorkomen.

Tot slot moet worden opgemerkt dat openbare scholen in Den Haag geen kinderen van buiten het land mogen toelaten. Probeer uw kind dus niet alleen als toerist naar Den Haag te halen. Hij of zij zal zeker de taal moeten kunnen spreken en verstaan.

Maakt het uit naar welke internationale school mijn kind gaat?

Men moet zich altijd afvragen waar hij of zij zijn of haar kind zou willen inschrijven. Sommige scholen kunnen een bepaalde focus hebben, of als een bekende instelling worden beschouwd. Dat is op zich geen slechte zaak. Het is echter ook waar dat een kind een geweldige leraar kan zijn – een leraar die altijd probeert te cultiveren. Daarom kan uw kind uiteindelijk veel tijd doorbrengen op één bepaalde school, omdat hij of zij in contact staat met leraren van andere internationale scholen.

Daarom is het altijd raadzaam om twee keer na te denken voordat u een beslissing neemt. Uw kind heeft tenslotte maar zes maanden de tijd om van zijn of haar nieuwe internationale school te genieten en zowel de leerlingen als de leraren te leren kennen. Toch kan de beslissing die u nu neemt een zeer langdurige invloed hebben op de loop van het leven van uw kind.

Dit zijn slechts een paar van de vragen die ouders moeten overwegen voordat ze hun kinderen inschrijven op een internationale school in Den Haag. Hoewel ouders niet per se naar Den Haag hoeven te komen voor een verblijf van korte duur, is het wel mogelijk dat ze erheen moeten voor een kort verblijf. Zo werden in januari of februari van 2007 kinderen voor een periode van ongeveer een jaar naar een internationale school in Korea gestuurd.