Waarom hebben we een gave om geschenken te geven?

Foto Van Handen Bovenop Geschenk Verpakt In Een Doek

Waarom vinden we het allemaal zo leuk om iemand een cadeautje te geven? Zelfs peuters vinden het leuk om "cadeau" te krijgen en hebben groter en langer levensgroot speelgoed, poppen, knuffeldieren, of auto's om mee te spelen. Een peuter vertellen dat je van hem houdt en dat je hem wilt zien spelen met iets dat hij leuk vindt, is een van de engste dingen die je kunt doen, want hij zal het voorwerp hoe dan ook houden.

Waarom maakt het uit dat we allemaal de neiging hebben om cadeaus te geven? Honden en katten worden gedood voor voedsel, maar mensen niet. Geschenken worden gebruikt als identificatiekaarten. Hoe duurder het voorwerp is, hoe meer het zal worden gekoesterd.

Waarom hebben we de neiging om geld te geven in plaats van een geschenk? Als samenleving hebben we geleerd dat we geschenken moeten geven als we gevoelens van waardering en liefde willen uitdrukken. Maar waarom kunnen we niet gewoon zeggen dat we dankbaar zijn voor het voorwerp dat we gaan kopen?

Het is verbazingwekkend hoeveel dingen we in het verleden hebben gekocht die we misschien niet meer hebben. Denk aan de kleding, het gereedschap, de auto en de TV, om er maar een paar te noemen. De waarheid is dat we ze misschien niet nodig hebben, maar ze kopen geeft ons de gelegenheid om de dingen die we al hebben te waarderen.

We kunnen er ook voor kiezen om geld te besparen als we winkelen. Waarom kopen we datzelfde artikel niet één keer en gebruiken we de besparing om iets anders te kopen, in plaats van het steeds opnieuw te kopen?

We hebben ook de keuze om bij onze plaatselijke winkels te gaan winkelen. We kunnen rondlopen om de prijzen te vergelijken en winkelen zoals het hoort. We hebben nog steeds het voordeel dat we onze eigen auto gebruiken, minder benzine verbruiken en geld besparen door geen dingen te kopen die we niet nodig hebben.

Wij kunnen ook ons deel doen om onze eigen gemeenschap te helpen door een plaatselijk bedrijf te steunen. Als ik naar een plaatselijke handelaar ga en een paar artikelen koop, voel ik me dan beter als ik weet dat ze een paar blikken bonen voor een paar uur goed hebben gepoetst? Waarschijnlijk niet. Maar als ik in staat ben om met een paar zakken de winkel van die handelaar uit te lopen, dan is mijn bijdrage aan de economie van dat stadje wel degelijk geleverd.

Tenslotte kunnen wij een verschil maken door te weigeren te betalen voor reclame die wordt geplaatst door handelaars die ervoor kiezen vrij reclame te maken voor hun klanten in plaats van een bewuste inspanning te doen om reclame te maken voor hun produkt. Een dergelijk verzoek is gemakkelijk te doen. Schrijf gewoon uw favoriete handelaar en vraag hem een advertentie te plaatsen? Doe het!

Bij het winkelen moeten we er ook niet van uitgaan dat een lagere prijs altijd een product van mindere kwaliteit betekent. Vaak is de allerbeste prijs verborgen achter een hogere prijs. We mogen er ook nooit van uitgaan dat handelaars wier logo op de rekening staat, de reputatie van het bedrijf verdienen. De beste manier om achter de feiten over een bedrijf of een product te komen, is het online te onderzoeken, waar consumenten dezelfde toegang hebben. Vergeet bovendien niet dat winkels die goederen tegen een lagere prijs verkopen, een deel van die winst moeten maken om de overheadkosten te dekken. Onlinebedrijven hebben vaak toegang tot diezelfde winstmarges, zodat ze het zich kunnen veroorloven minder te vragen.

Shoppers moeten ook in gedachten houden dat niet alle kortingsacties echte besparingen opleveren. In feite zijn ze vaak alleen maar voor het effect en dat moet de shopper onthouden. Als u een kortingsbon van 30 procent voor splash izzzzz op uw favoriete artikel ziet, is de korting waarschijnlijk echt, omdat de fabrikant dat artikel produceert met behulp van een productieproces van hogere kwaliteit in vergelijking met degenen die het produceren voor de grote merkfabrikant. Om teleurstelling te voorkomen, controleer de reputatie van de online handelaar voordat u een aankoop doet en zorg ervoor dat u het restitutiebeleid begrijpt voordat u uw betalingsinformatie invoert. Laat u ten slotte niet door het internet verleiden tot het kopen van valse of misleidende advertenties. Zorg ervoor dat u de herkomst en vervaardiging van producten kent voordat u ze koopt.